Kjøp sommerdekk hos Dekkvarehuset AS – vi hjelper deg å velge riktig

 

For de fleste mennesker er nye sommerdekk bare noe som må kjøpes. De koster penger, er runde, svarte og ser helt like ut. Det kan være vanskelig å skille mellom alle de forskjellige dekkene som finnes. Det er nemlig stor forskjell på dekkene. Vi hjelper deg å velge riktig dekk til din bil!

Hva slags dekk skal jeg velge?

Det første du må gjøre er å finne dimensjonene bilen din skal ha. Denne infomasjonen står i vognkortet. Du kan også regne det ut her. Dekk har forskjellige egenskaper – finn ut hva som er viktigst for deg! vi hjelper deg gjerne med råd og gir deg gode tilbud på dekk som er optimale for deg!

Hva er et sommerdekk?

Sommerdekkets gummiblanding er tilpasset denne årstiden. Et sommerdekk skal ha godt grep mot underlaget. Dekket har hardere gummi enn vinterdekk. Mønsteret er designet for å lede vekk vann og minske risikoen for vannplaning.

Sommerdekk kontra helårsdekk

Ved lave temperaturer blir gummien i helårsdekk  for mykt for å fungere optimalt på sommeren. Derfor anbefales det at man bruker sommerdekk og vinterdekk.

Om sommerdekkets holdbarhet og mønsterdybde

Når du bytter sommerdekk kan det være smart å se på hva slags livslengde de nye dekkene har. Ett dekk som er dyrere i innkjøp kan faktisk vise seg å være rimeligere på sikt. Gummiblandingen i sommerdekk slites fortere enn gummiblandingen i vinterdekk. Hastigheten på dekkene/bilene har en tendens til å øke på sommerhalvåret. I tillegg legger man ofte ut på lengre reiser. Når høsten nærmer seg kan det være lett å glemme at dekkene har vært utsatt for stor slitasje. Spesielt om man har kjørt med feil lufttrykk i dekkene. I Norge er det påbudt med en mønsterdybde på 1,6mm eller mer.

Om grønne dekk eller miljødekk

Når man snakker om grønne dekk i dag mener man dekk som har blitt utviklet for å rulle lengst mulig. Målet er å minske drivstofforbruket og CO2 utslipp. Gjennom å kjøpe et grønt sommerdekk kan du altså påvirke dine drivstoffutgifter. Visse sommerdekk er også mer skånsomme for miljøet ettersom de er laget av resirkulerbar gummi. Les mer om sikkerhet og miljø her.

Vi hjelper deg å finne rett sommerdekk