Kjøp vinterdekk hos Dekkvarehuset AS – vi hjelper deg å velge riktig

Piggdekk eller piggfritt – hva skal man velge?

Valget av vinterdekk er ikke enkelt. Det finnes ulike typer vinterdekk. Piggfrie og piggdekk. Piggdekk sliter opp partikler fra vegbanen og er skadelig å inhalere. Samtidig er piggdekk overlegen på glattisen. At piggdekk bruker mye mer bensin enn piggfrie stemmer ikke. Forskjellen er marginal, derimot påvirker lufttrykket mye mer driftstoffbruken. Et vinterdekk som fungerer optimalt på alle forhold finnes ikke. Valget er ikke lett. Det viktigste er at man kjører fornuftig og tilpasser kjøring etter forholdene.

Hva slags dekk skal jeg velge?

Det første du må gjøre er å finne dimensjonene bilen din skal ha. Denne informasjonen står i vognkortet. Vi hjelper deg gjerne med råd og gir deg gode tilbud på dekk som er optimale for deg!

Hva er et vinterdekk?

Vinterdekk har en gummiblanding som er konstruert for kjølige temperaturer og har derfor en mye mykere gummiblanding enn sommerdekk. Av sikkerhetsmessige årsaker er det forbudt å kjøre på sommerdekk om vinteren. I tillegg vil vinterdekk slite mye mer om du bruker de på sommeren. Helårsdekk er en benevnelse på dekk som man kan benytte hele året. Med tanke på din sikkerhet anbefaler vi at du bruker sommerdekk om sommeren og vinterdekk om vinteren.

Skal dine vinterdekk brukes på veier med mye is eller på barmark?

Prøv å velge ett vinterdekk som passer dine kjøreforhold. Kjører du mest på barmark og asfalt er visse piggfrie dekk mye bedre. Om du kjører på sideveier og områder med mye is er piggdekk anbefalt. Forskjellen på piggdekk og piggfrie dekk har de siste årene blitt redusert. Ingen vinterdekk er perfekte på alle underlag. Ta kontakt med oss så hjelper vi deg å velge riktig.

Kontroller vinterdekkenes egenskaper

Vi hjelper deg med å finne vinterdekk som passer deg og ditt bruk. Vi vet også hvilke dekk som har vunnet dekktester ol. Samtidig har vi en oversikt over dekkenes livslengde, veigrep og lydnivå. Vi er her for å gjøre valget enklere for deg.

Beste valget for både miljø og lommeboken det får du av oss!